Som hotell oavsett storlek så kan det finnas en tillhörande restaurang. Här gäller det att personalen få regelbunden utbildning i mat, dryck och service. Det behöver inte alls vara någon stjärnkrog utan målet ska vara att hålla så hög
Som hotell oavsett storlek så kan det finnas en tillhörande restaurang. Här gäller det att personalen få regelbunden utbildning i mat, dryck och service. Det behöver inte alls vara någon stjärnkrog utan målet ska vara att hålla så hög kvalité som det är möjligt på det som serveras i restaurangen och att de som arbetar där ska ha god kunskap i både mat och dryck.Servicen är otroligt viktigt på en restaurang och det gäller att de som arbetar ska kunna hålla den standarden som krävs på en restaurang. Om det finns ett intresse för vin på restaurangen så kan det vara en fördel att få hjälp av en expert att både ta fram en bra vinlista men också utbilda personalen i de viner som ska serveras på stället. Få hjälp med att köpa in viner som passar till de rätter som planerats.Om det finns ett stort intresse för de gäster om brukar besöka restaurangen så kanske det kan skapas tillfällen för vinprovningar utöver den vanliga verksamheten. Då kan vi tipsa er om att ta kontakt med sommeliern Joacim Sjövall som redan under gymnasietiden visade talang för detta med mat och vin. Resan till att utbilda sig som sommelier har varit spikrak då detta har varit det stora intresset. Idag så arbetar Joacim som frilans och som expert kan erbjuda det mesta inom vin men så klart även annan dryck.